Web Analytics Made Easy - Statcounter

سنجش کیفیت هوا یکی از مولفه‌های مهم در بررسی وضعیت هوا در نقاط مختلف کشور، به ویژه مناطق صنعتی مانند اصفهان است؛ جایی که خودرو‌های شخصی عامل آلودگی هوا معرفی می‌شوند، اما دود سیاه از اطراف صنایع بر سر شهر گسترده می‌شود.

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، اعظم ذوالفقاری منظری؛ * سنجش میزان آلودگی هوا، به ویژه در مناطق شهری، از طریق سامانه‌های پایش آلایندگی هوا انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سامانه را شهرداری‌ها و اداره کل‌های محیط زیست مدیریت می‌کنند و اطلاعات را در اختیار مردم قرار می‌دهند. از طرفی حفظ کیفیت هوا آنقدر اهمیت دارد که نمایشگر‌هایی در سطح شهر‌های مختلف جاگذاری شده تا به مردم نشان دهند در یک نقطه خاص شهری هوا چقدر آلوده است و برای چه گروه‌هایی از افراد ممکن است خطرآفرین باشد.

 

با اینکه بخشی از اقتصاد اصفهان برپایه کشاورزی می‌چرخد و کشاورزی می‌تواند هوای استان را پاکیزه نگه دارد، اما این استان به عنوان یکی از مناطق صنعتی کشور نیز شناخته می‌شود؛ فولاد و پتروشیمی صنایع مهم این استان را تشکیل می‌دهند که البته نقش مهمی هم در ارزآوری و توسعه اقتصادی کشور ایفا می‌کنند و کار دیگرشان هم آلوده کردن هوای استان اصفهان است.

البته همه تقصیر‌ها به عهده صنایع نیست. اصفهان در مرکز ایران قرار گرفته و ذرات گردوغباری که خوزستان و استان‌های غربی را دربرمی گیرند، در ادامه مسیر خود به اصفهان رسیده و آسمان این استان را هم تیره و تار می‌کنند. از نقش یک میلیون و ۷۲۰ هزار خودروی سبک و سنگین که در این استان تردد می‌کنند هم نمی‌شود غافل شد. هرچند برخی کارشناسان و مسئولان، به ویژه مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی اصفهان، خودرو‌های بی کیفیت را عامل اصلی آلودگی هوا معرفی می‌کنند، اما وقتی محل استقرار صنایع و نیروگاه‌های مازوت سوز در این استان را بررسی می‌کنیم، به این نتیجه می‌رسیم که صنایع در آلودگی هوا چیره دست هستند.

دلیل آلودگی هوا در اصفهان هرچه باشد، آگاهی از مقدار و کیفیت این آلودگی اهمیت زیادی پیدا می‌کند. مرکز پایش و کنترل کیفیت هوای شهر اصفهان در اختیار شهرداری است و محیط زیست کل استان را رصد می‌کند. آمار روزانه را مرکز پایش شهرداری ارائه می‌دهد و اداره کل محیط زیست هم آمار سالانه را ارائه می‌دهد و با چند روز تأخیر آن را به روزرسانی می‌کند. مثلا آخرین باری که این سامانه در وبسایت اداره کل حفاظت از محیط زیست اصفهان به روز رسانی شده، مربوط به ۱۱ خرداد، یعنی آخرین روز کاری پیش از تعطیلات بوده است.

 

مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، دیدار‌هایی را با مسئولان مختلف استان به ویژه در حوزه حفظ کیفیت هوای استان داشته است. او پیش از این با مدیران برخی شهرک‌های صنعتی دیدار داشته و درباره کیفیت هوا با آنان گفتگو کرده است. این بار به مرکز پایش زیست محیطی اداره کل حفاظت از محیط زیست اصفهان رفته است.

 

طغیانی پس از بازدید از این مرکز بیان کرده که طراحی سامانه ملی رصد و پایش آلودگی هوا ایراداتی دارد که همین ایراد‌ها باعث می‌شود آمار ارائه شده از آن، به روز نباشد و همین امر کارآمدی این سامانه را کم می‌کند. به گفته او این سامانه حتی توانایی ارائه اطلاعات دقیق از میزان آلایندگی صنایع در نقاط مختلف استان را ندارد و برای این منظور لازم است هم ایستگاه‌های سنجش آلایندگی هوا افزایش یابند و هم این سامانه ارتقا یابد.

 

نماینده مردم اصفهان در مجلس مساله را با نگاه ملی بررسی می‌کند و معتقد است که باید سامانه ملی تغییر کند. اما برای اصفهان می‌گوید که باید فهرست اقدامی در خصوص ایستگاه‌های مورد نیاز، تکمیل شود. برای توسعه آن‌ها برنامه ریزی و در سازمان محیط زیست تصویب شود. پس از آن می‌توان طرح را در قالب ظرفیت ماده ۲۳ قانون تنظیم بخشی از مقررات دولت در سازمان برنامه و بودجه پیگیری کرد.

ماده ۲۳ ظرفیتی قانونی برای ارگان‌های مختلف ایجاد می‌کند تا طرح‌های اجرا شده را توسعه دهند یا به شکلی دیگر آن را اجرا کنند. آنچه طغیانی موردنظر دارد، این است که با استفاده از این ماده، سازمان برنامه و بودجه به صورت قانونی بودجه‌ای را در اختیار سازمان حفاظت از محیط زیست قرار دهد تا سامانه‌های پایش آلایندگی هوا، اطلاعات دقیق‌تر و به روزتری را ارائه دهند.

 

البته او به اینکه این پیشنهاد و راهکار در مجلس یا کمیسیون‌های مربوط به آن مطرح شده یا نه، سخنی نگفته، اما نمایندگان مجلس می‌توانند از سازمان حفاظت از محیط زیست بخواهند این طرح را به جریان بیندازد یا حتی این سازمان را وادار به اجرای چنین طرحی کند.

 

انگشت اتهام آلودگی هوا نه تنها در اصفهان به سمت خودرو‌های شخصی است که در بسیاری از نقاط آلوده کشور هم مقصر اصلی خودرو‌ها هستند درحالیکه به خصوص در شهر‌های بزرگ صنعتی، مسیر حرکت آلودگی هوا را به ویژه در زمستان می‌توان مشاهده کرد که از سمت مناطق صنعتی به آسمان شهر‌ها حرکت می‌کند. با اینکه صنایع اعلام می‌کنند که از مازوت برای سوخت به ویژه در زمستان استفاده نمی‌کنند، اما این آمار تا زمانی که راستی آزمایی نشود، محل اعتبار نخواهد بود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آلودگی هوای اصفهان پایش آلاینده های زیست محیطی شهرداری اصفهان سازمان حفاظت از محیط زیست حفاظت از محیط زیست آلودگی هوا کیفیت هوا خودرو ها اداره کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۶۱۵۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا

گزارش جدید «انجمن ریه آمریکا» از «کیفیت هوا» در ایالات مختلف این کشور نشان می‌دهد افزایش حجم آلاینده‌های کشنده طی ۲۵ سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

به گزارش ایسنا، در گزارش ۲۰۲۴ این سازمان تاکید شده است مردمِ ایالات متحده طی ۲۵ سال گذشته بیشترین تعداد روزهایی با هوای «بسیار ناسالم» و «خطرناک» را به دلیل افزایش انتشار آلودگی ناشی از ذرات معلق تجربه کردند.

همچنین در مجموع این گزارش نشان می‌دهد که ۱۳۱ میلیون نفر (۳۹ درصد) در مناطقی با سطوح ناسالم آلودگی هوا زندگی می کنند.

گزارش امسال شامل جدیدترین داده‌های کیفیت هوای تضمین‌شده از سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۲ میلادی و به‌روزرسانی شده است تا استاندارد سالانه آلودگی ذرات جدید را که آژانس حفاظت از محیط‌ زیست ایالات متحده (EPA) در فوریه ۲۰۲۴ نهایی کرد، منعکس کند.

«هارولد ویمر»، رئیس و مدیرعامل انجمن ریه آمریکا در این باره گفت: ما از ۲۵ سال گذشته تاکنون که این تحقیق را دست گرفتیم در زمینه پاکسازی هوا پیشرفت‌هایی داشتیم که بخش عمده ای از آن به دلیل اجرای قانون هوای پاک است با این حال، زمانی که تهیه این گزارش را شروع کردیم، تیم ما هرگز تصور هم نمی کرد که در این بازه زمانی بیش از ۱۳۰ میلیون نفر همچنان هوای ناسالم تنفس می کنند.

وی افزود: تغییرات اقلیمی نیز در این زمینه بی تاثیر نیست. هر روز که سطوح ناسالم ازن یا آلودگی ذرات معلق وجود دارد به این معنی است که شخصی – کودک، پدربزرگ، مادربزرگ، عمو یا مادر – در تقلای نفس کشیدن است. ما باید کارهای بیشتری انجام دهیم تا اطمینان حاصل شود که همه هوای سالم تنفس می‌کنند.

همچنین این گزارش نشان داد از هر ۱۰ نفر تقریبا چهار نفر در منطقه ای زندگی می کنند که حداقل در یک معیار آلودگی هوا امتیاز منفی دارد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی انجمن ریه آمریکا، آلودگی هوا با ذرات ریز که به عنوان PM۲.۵، آلودگی ذرات یا دوده نیز شناخته می شود، می تواند کشنده باشد. این ذرات از آتش سوزی جنگل ها، اجاق های چوبی، نیروگاه های زغال سنگ، موتورهای دیزل و منابع دیگر می آیند. این ذرات میکروسکوپی می توانند حملات آسم، حملات قلبی و سکته مغزی را تحریک کرده و باعث سرطان ریه شوند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سبدی از اقدامات فنی، فرهنگی، زیرساختی، عمرانی و برقی در مجتمع گردشگری صفه
  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • هوای تبریز ناسالم برای گروه‌های حساس
  • هوای ۲ شهر خوزستان در وضعیت نارنجی آلودگی
  • پایداری هوای قابل قبول در پایتخت
  • رکورد «روزهای خطرناکِ آلودگی هوا» در ۲۵ سال اخیر در آمریکا
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز آلودگی
  • اصفهان در دو منطقه درمدار قرمز