Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا هلنا کعبی با اشاره به اقدامات سازمان محیط زیست در زمینه اطلاع‌رسانی پایش کیفی هوا در مناطق مختلف کشور اظهارکرد: ما بر اساس وظایف قانونی، تعدادی ایستگاه پایش کیفیت هوا خریداری و برای آنها مکان‌یابی کردیم. بعد از استقرار و اخذ دیتا از این ایستگاه‌ها، سامانه‌ای به نام «سامانه پایش کیفی هوای محیط» با آدرس aqms.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

doe.ir ایجاد کردیم تا اطلاعات را از تمام ایستگاه‌ها دریافت کند و به صورت وب سرویسی در اختیار وزارت بهداشت و مراکز بهداشتی سایر استان‌ها قرار دهد.

وی با بیان اینکه ما در زمینه اطلاع‌رسانی، تمام وظایف قانونی خود را اجرا کرده‌ایم، گفت: برای دسترسی عموم مردم به اطلاعات پایش کیفی هوا هم  یک کاربر مهمان در سامانه تعریف کردیم که امکان دریافت اطلاعات لحظه‌ای را برای آنان فراهم می‌کند.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: برای کسانی که شاید دسترسی به کامپوتر و لپ تاپ نداشته باشند، یک اپ به نام doe طراحی کردیم که در آن می‌توان اطلاعات تمام ایستگاه‌ها را به‌صورت به‌روز دریافت کرد.

کعبی خاطرنشان کرد: اعدادی که ایستگاه‌های ما نشان می‌دهند میانگین ۲۴ ساعته است چون استانداردهای جهانی می‌بایست ۲۴ ساعته مقایسه شوند البته بعضی از پارامترها ممکن است ۸ ساعته باشند. پس عددی که ما در سامانه می‌بینیم همان شرایط را دارد.

وی با اشاره به اختلاف داده‌های اخذ شده از برخی از ایستگاه‌های کیفیت هوا گفت: در روز گذشته تعدادی از ایستگاه‌های ما در تهران اعدادی بسیار پایین‌تر از بقیه ایستگاه ها را نشان دادند به این دلیل که آن‌ها سنسور ذرات ندارند. حال آنکه تمام آلودگی گرد و غبار چند روز اخیر مربوط به آلودگی ذرات pm۱۰ وpm۲.۵ بوده است بنابراین تفاوت ما در ایستگاه‌های مختلف به این موضوع هم مربوط است.

مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازمان حفاظت محیط زیست ، تصریح کرد: منشا آلودگی های گرد و غبار بسته به شرایط جوی و هوا، ذرات درشت، ریز یا ترکیبی از آنها است. در دو سه روز اخیر بیشتر آلودگی مربوط به ذرات pm۱۰ بود این در حالیست که بعضی از ایستگاه‌های ما سنسور pm۱۰ ندارند و تنها ذرات pm۲.۵ را نشان می‌دهند که سبب می شود اعداد را پایین‌تر از بقیه نشان دهند.

کعبی در ادامه متذکر شد: با توجه به نوع ایستگاه‌ها، شرایط و استانداردهایی که وجود دارد، داده‌های ایستگاه‌ها در سیستم ما تحلیل می‌شوند و ما وضعیت هوا را در یک شهر یا منطقه بر این اساس اعلام می‌کنیم. شاید عددی که ما اعلام می کنیم با عدد لحظه‌ای متفاوت باشد اما دلیل این تفاوت آن است که ما همه شرایط را با هم در نظر می‌گیریم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست وی با انتقاد از کمبود اعتبارات برای نگهداری و به‌روزرسانی ایستگاه‌ها و سامانه کیفیت هوا گفت: با توجه به اینکه برای نگهداری این ایستگاه‌ها و سامانه و نیز به‌روزرسانی و ارتقای مداوم آن‌ها و تکمیل شبکه ایستگاه‌های پایش کیفی هزینه زیادی لازم است از مجلس انتظار داریم در این زمینه به ما کمک و وزارت کشور را موظف کند که از درآمد حاصل از عوارض آلودگی، درصدی را در این حوزه هزینه کند. برای اینکه اینها یک ارتباط مستقیم با وضعیت شهرها و سکونت مردم دارند و مردم باید راجع به آلودگی‌های محیطشان اطلاعات داشته باشند. 

منبع: الف

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست ایستگاه ها کیفیت هوا پایش کیفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۵۶۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ارائه راهکارهای خردمندانه محیط زیستی در توسعه صنایع و رشد اقتصادی کشور به خصوص در سواحل مکران در دست اقدام است که با مشارکت مردم و جوامع محلی راه‌اندازی و فعال خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از سازمان حفاظت محیط زیست، مجتبی ذوالجودی با تبریک «روز ملی خلیج فارس» در تشریح اهمیت توجه به زیستگاه‌های دریایی به‌ویژه خلیج فارس اظهار کرد: خلیج فارس سومین خلیج بزرگ جهان است و مساحتی به بزرگی ۲۳۷ هزار کیلومتر مربع دارد و به عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین منطقه تأمین انرژی جهان با برخورداری از ۴۰ درصد ذخایر نفتی جهان و از طریق تردد سالانه بیش از ۴۰ هزار کشتی، بیش از ۲۳ درصد نفت تولیدی جهان را تأمین می‌کند.

وی با بیان اینکه مرجان‌های خلیج فارس تا تغییرات روزانه ۹ درجه و تغییرات سالانه ۲۰ درجه را تحمل می‌کنند، بنابراین به عنوان منابع بالقوه ژنتیکی برای افزایش تاب‌آوری در برابر تغییر اقلیم مورد توجه هستند، افزود: کیفیت نفت‌های خام در جهان مشابه هم نیست و ذخایر نفتی خلیج فارس دارای ویژگی‌هایی چون سهولت استخراج، هزینه پایین تولید، امکان تولید مازاد بر ظرفیت و کیفیت‌تر بالا است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: خلیج فارس با تنوع و غنای زیستی و تولید بالا و برخورداری از جزایر بی‌نظیر و ارزشمندترین زیستگاه‌های حساس ساحلی مانند جنگل‌های حرا، آبسنگ‌های مرجانی، بسترهای علفی، مناطق تخم گذاری لاکپشت‌ها، پهنه‌های جزر و مدی، خوریات و مصب‌های متنوع و ذخایر عظیم آبزی، یکی از اکوسیستم‌های دریایی منحصربه‌فرد آب‌های گرمسیری جهان محسوب می‌شود و نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشور و معیشت مردم بومی منطقه دارد.

ذوالجودی اضافه کرد: محیط زیست دریایی خلیج فارس و دریای عمان مشترک بین ایران و هفت کشور عربی همسایه با برخی از چالش‌های زیست محیطی مواجه هستند که صید بی‌رویه و غیر مسئولانه از منابع آبزی، تخریب و ایجاد تغییرات فیزیکی مناطق ساحلی، ریزش نفت ناشی از اجرای عملیات اکتشاف و استخراج و حمل‌ونقل نفت از جمله آن‌ها است.

وی ادامه داد: آلودگی‌های با منشأ خشکی در خلیج فارس شامل فاضلاب‌های شهری و روستایی، پساب‌های صنعتی و کشاورزی، آلودگی‌های صنایع مستقر در مناطق ساحلی، عملیات عمرانی و توسعه غیراصولی در سواحل مانند استحصال و خشک کردن دریا، انباشت پسماندها از جمله زباله‌ها و پلاستیک و میکروپلاستیک در نواحی سواحلی می‌شوند که نیازمند مدیریت اصولی است.

معاون محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت توجه به زیست بوم خلیج فارس گفت: این منطقه به لحاظ غنا و تنوع زیستی بالا و ارتباط با دریای عمان و آب‌های باز اقیانوسی (اقیانوس هند) از ظرفیت‌های بسیار بالای اکولوژیک در تولید آبزیان، گردشگری و طبیعت گردی، پرنده‌نگری، تولید انرژی پاک و حمل‌ونقل دریایی و بسیاری از زمینه‌های دیگر اقتصادی برخوردار است که با برنامه‌ریزی اصولی می‌توان برای بهره‌برداری و توسعه متوازن و خردمندانه از این ثروت بی‌نظیر و نعمت خدادادی در راستای توسعه و ایجاد شغل و درآمد پایدار جوامع محلی اقدام کرد که معاونت محیط زیست دریایی و تالاب‌های سازمان حفاظت محیط زیست در جهت سیاست‌های ابلاغی توسعه دریامحور مقام معظم رهبری و دستور اکید رئیس جمهوری در سال جاری برنامه‌های ویژه‌ای جهت دستیابی به اهداف این سیاست‌ها از طریق فعال‌سازی ظرفیت‌های اکولوژیک و زیست‌محیطی محیط‌های دریایی و تالاب‌ها و ارائه راهکارهای خردمندانه محیط زیستی در توسعه صنایع و رشد اقتصادی کشور به خصوص در سواحل مکران را در دست اقدام دارد که با مشارکت مردم و جوامع محلی راه‌اندازی و فعال خواهد شد.

کد خبر 749041

دیگر خبرها

  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز در سرپل ذهاب
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق